14. 5. 2024   |   svátek má Bonifác
 

Pečený bůček

Název Množství a jednotka
vepřový bůček 1 kg
cibule 1 ks
česnek 8 stroužků
kmín drcený 2 lžičky
sůl

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 01 h. 50 min.
Mamut :-)



Postup
Bůček ze všech stran nasolíme a pořádně potřeme prolisovaným česnekem. Vložíme do pekáčku, posypeme najemno nakrájenou cibulí a drceným kmínem, podlijeme 1/2 dl vody a pečeme zakryté při teplotě 180° asi hodinu a půl až dvě hodiny doměkka (občas přelijeme výpekem). Ke konci pečení pekáč odkryjeme a necháme deset minut dopéct do zlatova.
Podáváme se zelím a knedlíkem, nebo na studeno s chlebem.


Další fotografie
 


RECEPTY

Vločková kaše

Postup: Porci vloček třikrát spaříme v cedníku vařící vodou z konvice. Pak vločky... zobrazit recept

RECEPTY

Pavliny ořechové řezy

Postup: Ze všech přísad zpracujeme na vále těsto, čtvrtinu těsta odebereme a dáme do... zobrazit recept

RECEPTY

Špagety carbonara - Spaghetti carbonara

Postup: Příprava je jednoduchá a ingrediencí k tomuto druhu špaget postačí málo, neboť... zobrazit recept

RECEPTY

Včelí úlky

Postup: V míse si vypracujeme těsto z mletých piškotů, změklého másla, cukru, kakaa,... zobrazit recept

RECEPTY

Dýňový koláč (Pumpkin Pie)

Postup: Dýni hokkaido vydlabeme, odstraníme semena a nakrájíme na menší kostky. V ničím... zobrazit recept

MOUDRÉ RADY BABIČEK

Jak napravit...

Povedlo se nám přesolit? Omáčky - záleží, jakou omáčku děláme. Smetanové zředíme mlékem s troškou mouky, smetanou, žloutkem rozmíchaným v trošce mléka nebo najemno nastrouhaným syrovým bramborem, omáčku pár minut ještě povaříme.... zobrazit článek

ESHOPY

SvětCukrářů.cz

Internetový prodej cukrářských potřeb a surovin, vybavení na pečení, nádobí,...